Frozen Frame Size -- Workaround

User avatar
Nathanomir
Posts: 135
Joined: Tue Mar 01, 2016 9:52 am
Location: North Texas
Contact:

Frozen Frame Size -- Workaround

Postby Nathanomir » Wed Nov 02, 2016 12:38 pm

Sometimes Frame Size sticks in Reality. That happens most (to me, at any rate) after using Perfect Shot. Even in a new scene, the Frame Size is frozen at 720 x 1280.

That isn't the fault of Reality.

It's Iray!

Iray sees that as a custom frame size, and memorizes it. Being the not-nearly-as-smart-as-Paolo program that it is, Iray applies the memorized size to the next scene, whether we want it to, or not. We have to manually change the setting in Iray to unfreeze Reality.

In the DAZ Setup screen, go to Render. Select the second option, Render Settings. This brings up the Iray render panel. Select the first option, General. The very first option is Dimension Preset (Global). That is Iray's frame size. See what it says. If Custom is checked, that's your culprit. Change it to Active Viewport. That will unfreeze the Frame Size in Reality.

Image

Go back to Reality and render to your heart's content.
Sometimes, my wife wakes up grumpy. Sometimes, she lets me sleep.

User avatar
Fram1963
Posts: 228
Joined: Tue Mar 01, 2016 1:52 pm
Location: Ottawa, Ontario, Canada

Re: Frozen Frame Size -- Workaround

Postby Fram1963 » Wed Nov 02, 2016 4:43 pm

Thanks for the info Nathanomir!
Lyne
:D


Return to “Tips, techniques, and recipes”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests