RUNTIME ERROR: OpenCL device selection string has the wrong length, must be 3 instead of 2

Can't figure out how to solve an issue? Here is where to ask for help.
cmfrederiksen
Posts: 3
Joined: Sat Dec 08, 2018 11:34 am

RUNTIME ERROR: OpenCL device selection string has the wrong length, must be 3 instead of 2

Postby cmfrederiksen » Sat Dec 08, 2018 11:45 am

Hi,

I know this problem has been up before.

I did a debug and discovered what is listen below.d
It count 2 devices. My NVIDIA card and my CPU. But I also have an Intel(R) HD Graphics 630 that is use for my screen (I have a gaming computer).

How do I avoid including the Intel(R) HD Graphics 630 in the counting (In reality it only show the GeForce GTX 1060 and Intel(R) Core(TM) i5-7300HQ CPU )?

[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] OpenCL Platform 0: NVIDIA Corporation
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] OpenCL Platform 1: Intel(R) Corporation
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 0 name: NativeThread
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 0 type: NATIVE_THREAD
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 0 compute units: 1
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 0 preferred float vector width: 4
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 0 max allocable memory: 0MBytes
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 0 max allocable memory block size: 0MBytes
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 1 name: GeForce GTX 1060
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 1 type: OPENCL_GPU
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 1 compute units: 10
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 1 preferred float vector width: 1
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 1 max allocable memory: 6144MBytes
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 1 max allocable memory block size: 1536MBytes
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 2 name: Intel(R) HD Graphics 630
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 2 type: OPENCL_GPU
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 2 compute units: 23
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 2 preferred float vector width: 1
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 2 max allocable memory: 3206MBytes
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 2 max allocable memory block size: 2047MBytes
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 3 name: Intel(R) Core(TM) i5-7300HQ CPU @ 2.50GHz
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 3 type: OPENCL_CPU
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 3 compute units: 4
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 3 preferred float vector width: 8
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 3 max allocable memory: 8035MBytes
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Device 3 max allocable memory block size: 2008MBytes
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Preprocessing DataSet
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Total vertex count: 75094
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Total triangle count: 141440
[2018-12-08 16:30:18 Debug: 0] [LuxRays][2.219] Preprocessing DataSet done
[2018-12-08 16:30:18 Severe error: 2] RUNTIME ERROR: OpenCL device selection string has the wrong length, must be 3 instead of 2


Thanks in advance.

Casper

User avatar
sigstan
Posts: 437
Joined: Sat Jan 24, 2015 3:59 pm
Location: Denmark

Re: RUNTIME ERROR: OpenCL device selection string has the wrong length, must be 3 instead of 2

Postby sigstan » Sat Dec 08, 2018 3:17 pm

/Sigstan

DeviantShade
Posts: 47
Joined: Sat Mar 26, 2016 6:10 pm

Re: RUNTIME ERROR: OpenCL device selection string has the wrong length, must be 3 instead of 2

Postby DeviantShade » Sat Dec 08, 2018 4:22 pm

I use a second machine for network rendering which has a different number of OpenCL devices than my main machine. This means I can't get it to work for OpenCL rendering without disabling on of the extra devices. Is there a way to get a functional workaround for this?
Crossing the Uncanny Valley

User avatar
sigstan
Posts: 437
Joined: Sat Jan 24, 2015 3:59 pm
Location: Denmark

Re: RUNTIME ERROR: OpenCL device selection string has the wrong length, must be 3 instead of 2

Postby sigstan » Sun Dec 09, 2018 4:37 am

/Sigstan


DeviantShade
Posts: 47
Joined: Sat Mar 26, 2016 6:10 pm

Re: RUNTIME ERROR: OpenCL device selection string has the wrong length, must be 3 instead of 2

Postby DeviantShade » Sun Dec 09, 2018 1:26 pm

Crossing the Uncanny Valley


User avatar
sigstan
Posts: 437
Joined: Sat Jan 24, 2015 3:59 pm
Location: Denmark

Re: RUNTIME ERROR: OpenCL device selection string has the wrong length, must be 3 instead of 2

Postby sigstan » Mon Dec 10, 2018 5:26 pm

/Sigstan


Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests