New Install - Reality not taking objects from scene

Can't figure out how to solve an issue? Here is where to ask for help.
Scavgraphics
Posts: 26
Joined: Wed Mar 02, 2016 2:13 am

New Install - Reality not taking objects from scene

Postby Scavgraphics » Wed Mar 02, 2016 2:23 am

I've just done a fresh image on my computer, a fresh install of Daz, and a fresh download and install of Reality/Lux.

After installing it and registering Reality, I loaded a character, and clicked the Reality choice in the menu and it started as it should. BUT, there were none of the objects from the scene. I restarted the computer, tried again..same thing.

Things worked fine on my previous install.

ONE WEIRD THING, Before I installed Reality, BUT after I had installed DAZ, when I'd start Daz, it'd ask to locate Reality, and Reality WOULD show up in the render menu.

I had not copied many files from the old image over, though my content library IS on an external drive. Daz Studio WAS showing this before I pointed it to the external drive, but Daz DIM HAD been pointed to the External already, and it did have manifest files moved from the old image. That did happen after I had installed the new Studio though.

Computer: iMac (27-inch, Late 2012)
OS: OS 10.11.3
Daz Studio : 4.8.0.59 64 bit
Reality: 4.2.1.16017
Attachments
Screenshot 2016-03-01 22.01.55.png
Computer: iMac (27-inch, Late 2012) OS: OS 10.11.3
Daz Studio : 4.8.0.59 64 bit Reality: 4.2.1.16017

pciccone
Site Admin
Posts: 1806
Joined: Mon Feb 25, 2013 6:25 pm

Re: New Install - Reality not taking objects from scene

Postby pciccone » Wed Mar 02, 2016 8:37 am

Hi.

>ONE WEIRD THING, Before I installed Reality, BUT after I had installed DAZ, when I'd start Daz, it'd ask to locate Reality, and Reality WOULD show up in the render menu.
That means that Reality was already installed. Please uninstall Reality ( http://preta3d.com/wiki/doku.php?id=uni ... io_edition ) ad install it again.

See if that solves the issue.

Cheers.
--
Paolo

Scavgraphics
Posts: 26
Joined: Wed Mar 02, 2016 2:13 am

Re: New Install - Reality not taking objects from scene

Postby Scavgraphics » Wed Mar 02, 2016 5:18 pm

I'll give that a try, but I'm not sure where it would have been installed from, since all of this was fresh :/ I'll report back later :)
Computer: iMac (27-inch, Late 2012) OS: OS 10.11.3
Daz Studio : 4.8.0.59 64 bit Reality: 4.2.1.16017

Scavgraphics
Posts: 26
Joined: Wed Mar 02, 2016 2:13 am

Re: New Install - Reality not taking objects from scene

Postby Scavgraphics » Wed Mar 02, 2016 6:47 pm

Ok, I uninstalled Reality following the instructions. I HAVE NOT reinstalled it, and I'm back to where I was, with it asking for the program when I start Daz and having the menu item.
Screenshot 2016-03-02 15.36.32.png
Screenshot 2016-03-02 15.36.47.png
Screenshot 2016-03-02 15.36.47.png (38.76 KiB) Viewed 6482 times


EDIT: OK, THIS situation seems to be beause I have the previous drive image mounted. When I unmount that drive, Daz loads fine. I'll unmount and install reality and try things again.
Computer: iMac (27-inch, Late 2012) OS: OS 10.11.3
Daz Studio : 4.8.0.59 64 bit Reality: 4.2.1.16017

Scavgraphics
Posts: 26
Joined: Wed Mar 02, 2016 2:13 am

Re: New Install - Reality not taking objects from scene

Postby Scavgraphics » Wed Mar 02, 2016 7:01 pm

Alright, Reinstalling with the old image not mounted, and things are working.
A few..weird points.

1) It didn't ask for serial number/order number. I'm assuming there's a preference file with that info I didn't uninstall?
2) the "Reality R" icon is not in the Render menu with daz.
Screenshot 2016-03-02 15.59.42.png
Screenshot 2016-03-02 15.59.42.png (34.14 KiB) Viewed 6482 times

3) In the Reality folder > LuxBall > Plys , there's nothing there...is that normal?
Screenshot 2016-03-02 15.59.42.png
Screenshot 2016-03-02 15.59.42.png (34.14 KiB) Viewed 6482 times
Attachments
Screenshot 2016-03-02 16.00.00.png
Screenshot 2016-03-02 16.00.00.png (18.48 KiB) Viewed 6482 times
Computer: iMac (27-inch, Late 2012) OS: OS 10.11.3
Daz Studio : 4.8.0.59 64 bit Reality: 4.2.1.16017

pciccone
Site Admin
Posts: 1806
Joined: Mon Feb 25, 2013 6:25 pm

Re: New Install - Reality not taking objects from scene

Postby pciccone » Wed Mar 02, 2016 11:33 pm

--
Paolo


Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest