Cant access Reality 4 from Daz studio

Discussions on DAZ Studio techniques
david2169
Posts: 14
Joined: Mon Mar 07, 2016 8:42 am

Cant access Reality 4 from Daz studio

Postby david2169 » Mon Jan 02, 2017 8:41 am

Hi
A few days ago I decided to change the view on Daz studio. I did that no problem but when I selected render to access Reality 4 it didn't show anymore. I have since been on the Daz studio forums trying to figure out how to restore things to normal, so far without success.
I actually removed both Daz studio and Reality after a few attempts at different things. My reasoning being that a clean start might help. So I downloaded a new DS installer and the same for Reality and went through the process of installing them both once again. Everything appears as it should as can be seen from the Reality installer and Daz Studio resides exactly where it should as well.
I have Reality actually in my applications folder with a link on my desktop which I added when I opened the app manually from the apps folder. So I can render using reality and Lux by opening Reality from the desktop, but there is no way to do this from within the Daz studio app.
Everything worked fine until I changed the view option, and in all honesty I think this is a Daz issue, but who knows, maybe you can offer some solution.
Many thanks

david2169
Posts: 14
Joined: Mon Mar 07, 2016 8:42 am

Re: Cant access Reality 4 from Daz studio

Postby david2169 » Mon Jan 02, 2017 8:55 am

Cant quite see how to attach images but I will keep looking before posting this. Additional info. The Reality plug in is definitely in a folder named Reality inside the Daz studio plug in folder so thats fine. The reality plug in shows in the installed plug ins list and is ticked as active...
Gosh adding attachments suddenly got really simple, so I think thats pretty much the situation, any additional info I can supply please let me know...
Many thanks
Attachments
Screen Shot 2017-01-02 at 13.01.23.png
Screen Shot 2017-01-02 at 12.44.56.png

pciccone
Site Admin
Posts: 1574
Joined: Mon Feb 25, 2013 6:25 pm

Re: Cant access Reality 4 from Daz studio

Postby pciccone » Mon Jan 02, 2017 8:59 am

Have you tried the keyboard shortcut? Cod-shift-Y?
--
Paolo

david2169
Posts: 14
Joined: Mon Mar 07, 2016 8:42 am

Re: Cant access Reality 4 from Daz studio

Postby david2169 » Mon Jan 02, 2017 11:11 am

I have tried the shortcut you mention with no result...
Also tried others, any port in a storm so to speak, nothing seems to work...

User avatar
sigstan
Posts: 280
Joined: Sat Jan 24, 2015 3:59 pm
Location: Denmark

Re: Cant access Reality 4 from Daz studio

Postby sigstan » Tue Jan 03, 2017 3:25 pm

Try switching the Studio layout (Window/Workspace/Select Layout) to something different than the current one and then switch back to your favorite layout. That should reset the menu.
/Sigstan

david2169
Posts: 14
Joined: Mon Mar 07, 2016 8:42 am

Re: Cant access Reality 4 from Daz studio

Postby david2169 » Tue Jan 03, 2017 5:56 pm

That did the trick, thank you so much.... :D

User avatar
Marcel2586
Posts: 343
Joined: Sat Mar 05, 2016 7:42 am

Re: Cant access Reality 4 from Daz studio

Postby Marcel2586 » Wed Jan 04, 2017 9:59 am

sigstan wrote:Try switching the Studio layout (Window/Workspace/Select Layout) to something different than the current one and then switch back to your favorite layout. That should reset the menu.


Nice one Niels!
this would be funny if it weren't happening to me :shock:

User avatar
sigstan
Posts: 280
Joined: Sat Jan 24, 2015 3:59 pm
Location: Denmark

Re: Cant access Reality 4 from Daz studio

Postby sigstan » Wed Jan 04, 2017 4:26 pm

Marcel2586 wrote:Nice one Niels!


Thanks, but if I recall correctly I think it was Paolo who originally came up with this solution a log time ago. Amazing that DAZ has still not fixed this bug...
/Sigstan


Return to “DAZ Studio”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest