Reality adding it's own light?

Can't figure out how to solve an issue? Here is where to ask for help.
oroboy
Posts: 8
Joined: Sat Mar 05, 2016 4:49 pm

Reality adding it's own light?

Postby oroboy » Mon Dec 17, 2018 5:51 am

I just upgraded to Poser Pro 11.1 on my Mac (MacOS 10.14.2) from Poser Pro 2014. I noticed something strange when trying to render a newly created scene...

When I launch Reality, on the Materials tab list is a light (that is not a meshlight or IBL) that pops up every single time - named 'Light 2.' If I leave it alone, everything renders out fine; but if I delete it - which is done by simply clicking on the 'Rescan Scene' button at the bottom of the window, then my figure(s) in the scene will not load into Luxrender when I click on 'Render Frame.' Instead, the only things that render out are the IBL sphere, and the ground plane. I also get a small error screen in Poser (see attached pics below). The thing is, I've deleted every instance of PP2014 before I installed PP11.1. I also did a clean re-install of Reality 4.3.1.

Old PP2014 scene files that I open in PP11/Reality don't have this issue - just new scenes that I create in PP11. In the error box in Poser, it has the same error messages, irregardless of what figure I use. Props will still render out, even though the same error message box pops up - it's just the figures that I've noticed (so far) not being able to render out after 'Light 2' had been deleted.

I also notice that on the light tab, Reality (or maybe it's Poser that does it) adds '_Preview' to the second light. Old PP2014 files don't have that extra part. It's also interesting to note that Reality always converts that particular light into a mesh light everytime, while the other spotlights don't get converted.

Is this some kind of incompatibility with PP11? Anyone else experiencing this issue? Normally I would just work around it, and for the most part I can; it's just that every once in awhile, I do use the 'Rescan Scene' button and if that messes up the render because it deletes 'Light 2,' then that's troublesome.
Attachments
3.jpg
2.jpg
1.jpg

Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest